Όλοι στη Γεν. Συνέλευση του Συνδικάτου στις 19/2 στο ξεν. Wyndham & στην 24ωρη απεργία στις 28/2!

FacebookTwitterGoogle+Share

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ!

Όλοι στη Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου μας, τη Δευτέρα 19 Φλεβάρη στις 16.00  στο ξενοδοχείο Wyndham (Μ. Αλεξάνδρου 2, Μεταξουργείο)

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, 

Συμμετέχουμε μαζικά και αποφασιστικά γιατί οι  ζωντανές συλλογικές διαδικασίες είναι πάντα η αφετηρία για την οργάνωση των αγώνων μας.  

Το πολυδιαφημισμένο  μοντέλο του τουρισμού, αυτό δηλαδή που δημιουργεί συνεχώς ρεκόρ εισπράξεων και αμύθητα κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους του κλάδου, ξενοδοχειακούς, αλυσίδες εστίασης και επισιτιστικά καταστήματα, χτίζεται πάνω στις πλάτες μας, με τη συνεχή συμπίεση των μισθών και των δικαιωμάτων μας, με τη χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας, με την επέκταση των ευέλικτων μορφών, με την ομηρία των κάθε λογής συμβάσεων, με την διεύρυνση της εργολαβικής απασχόλησης, με την αυθαιρεσία κάθε εργοδοσίας και την πλούσια εργαλειοθήκη που έχουν παραδώσει στα χέρια του κεφαλαίου, όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα.  

Βαρεθήκαμε πια να ακούμε το γνωστό μεγάλο ψέμα « Βάλτε πλάτη…να πάει καλά η επιχείρηση, για να κερδίσουμε όλοι», να βλέπουμε τα ταμεία τους γεμάτα και τις τσέπες μας άδειες στα μέσα κάθε μήνα, να θησαυρίζουν και οι μισθοί μας να είναι στα επίπεδα του 2011, να απογειώνουν την εκμετάλλευση και να προσπαθούν να αποσπάσουν τη συναίνεση μας ότι « έτσι είναι τα πράγματα και δεν αλλάζουν». 

Τώρα είναι ώρα μάχης για όλους! Κανείς μόνος – κανείς φοβισμένος – κανείς αμέτοχος!

Γιατί μόνο με τους μεγάλους αγώνες και τις κινητοποιήσεις μας καταφέραμε να αποσπάσουμε ότι θετικό περιλαμβάνεται στην κλαδική  ΣΣΕ των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Γιατί όσο συμβιβαζόμαστε και υιοθετούμε την λογική του «μικρότερου κακού» όπως κάνει η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας τόσο θα χάνουμε ένα – ένα  τα δικαιώματα μας και θα χειροτερεύει η ζωή μας.

 Άλλωστε κάτω από την πίεση του Συνδικάτου μας και άλλων κλαδικών σωματείων σε όλη τη χώρα υπογράφηκε και η ΣΣΕ στην εστίαση για τη συλλογική ρύθμιση των δικαιωμάτων μας σε έναν κλάδο που αριθμεί δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους. Μια σύμβαση που παραμένει πολύ πίσω από τις σημερινές μας ανάγκες και που προβλέπει δουλειά την 6η μέρα ικανοποιώντας τις απαιτήσεις των εργοδοτών. 

Η πρόβλεψη για επιπρόσθετη αμοιβή κατά 20% όταν η εργασία ξεπερνά τις 48 ώρες εβδομαδιαία, σημαίνει αποδοχή της δουλειάς 7 μέρες, οδηγεί στην εξάντληση των εργαζομένων και σε εργατικά εγκλήματα, που εργοδοσία και κυβερνήσεις βαφτίζουν ατυχήματα. Σημαίνει αποδοχή της εργασιακής ζούγκλας με την υπογραφή της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας μας. Πόσες ώρες, πόσες μέρες συνεχόμενα μπορεί να δουλεύει ένας μάγειρας, ένας λαντζέρης, ένας σερβιτόρος, ένας διανομέας…  Πόσους ακόμα συναδέλφους θα θρηνήσουμε, πόσοι ακόμα θα σακατευτούν στο βωμό της κερδοφορίας τους…  

Βάζουμε στο επίκεντρο τους αγώνες  για την υπογραφή νέων καλύτερων Συλλογικών Συμβάσεων και στα ξενοδοχεία και στον επισιτισμό αλλά και μιας τοπικής κλαδικής ξενοδοχοϋπαλλήλων στην Αττική,  οι οποίες θα βρίσκονται στο ύψος των δικών μας αναγκών και δεν θα περιέχουν τους δυσμενείς όρους που προστίθενται κάθε φορά για να υπηρετηθεί καλύτερα η κερδοφορία των επιχειρήσεων. 

Αυτή είναι η ανάπτυξη τους! Ακόμα και τώρα στην περίοδο αυτής της απίστευτης κερδοφορίας του κεφαλαίου ξηλώνουν συνεχώς τα δικαιώματα μας!

Όλοι στη Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου μας, τη Δευτέρα 19 Φλεβάρη στις 16.00 στο ξενοδοχείο Wyndham (Μ. Αλεξάνδρου 2, Μεταξουργείο)

Το Συνδικάτο μας έχει βγει πολύ πιο δυνατό μέσα από την πρόσφατη μάχη των αρχαιρεσιών και θα καταθέσουμε  στο ακέραιο όλη αυτή τη δύναμη, για να κουρελιάσουμε στην πράξη όλους τους αντεργατικούς νόμους της σημερινής κυβέρνησης, που παρέλαβε τη σκυτάλη από τις προηγούμενες για να προσφέρουν όλες μαζί, δώρα στο κεφάλαιο, τα όπλα να τσακίζουν τις ζωές μας.  

Το αντεργατικό έκτρωμα του Γεωργιάδη που συμπλήρωσε τον άθλιο νόμο του Χατζηδάκη για τη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου είχε διπλό στόχο, από τη μια, την πλήρη κατάργηση του 8ωρου και 5ήμερου, να μας ξεζουμίζουν δηλαδή 13 ώρες τη μέρα, να μην πληρώνουν τις υπερωρίες, να μην μπορούμε να προγραμματίσουμε τη ζωή μας και από την άλλη, ως συνέχεια του νόμου Αχτσιόγλου και Βρούτση, την προσπάθεια ποινικοποίησης της απεργίας και  της συνδικαλιστικής δράσης, με την εισαγωγή βαρύτατων προστίμων και ποινών φυλάκισης. Κανείς μας βέβαια δεν μπορεί να βγάλει από τη σκέψη του τους νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων που μας πέταξαν από τα Βαρέα, που αύξησαν τα όρια συνταξιοδότησης, κατήργησαν το Εφάπαξ στην 20ετία και μείωσαν τις συντάξεις. 

Στις 28 Φλεβάρη απεργούμε για να έχουμε  

δουλειά με δικαιώματα , αυξήσεις στους μισθούς – Ζωή με αξιοπρέπεια!

Συναδέλφισσα, συνάδελφε, 

 Η σχέση σου με τον εργοδότη δεν είναι ισότιμη…κάνε το βήμα της οργάνωσης και της συμμετοχής στο Συνδικάτο σου για να αποκατασταθεί η ισορροπία!  

Δώσε μαχητική απάντηση σε όλους όσους νομίζουν ότι ξεμπέρδεψαν με το ταξικό κίνημα και πως είμαστε απέναντι τους αδύναμοι να πάρουμε πίσω ότι μας στερούν. 

Μην πέφτεις στις παγίδες που στήνουν, με την επίκληση του « καλού εργοδότη». Το όριο της καλοσύνης του κάθε εργοδότη είναι το ποσοστό του κέρδους του και θα κάνει τα πάντα για να το αυξήσει, απογειώνοντας την εκμετάλλευση και περιορίζοντας τις αντιδράσεις. 

Όπου οι εργαζόμενοι είμαστε οργανωμένοι και διεκδικητικοί, μέσα στα επιχειρησιακά μας σωματεία και στο ισχυρό Συνδικάτο μας, μόνο εκεί μπορούμε να εμποδίσουμε όσους θέλουν να πνίξουν τη φωνή μας, όσους θέλουν να τσακίσουν τη ζωή μας. 

Οι εργαζόμενοι έχουμε ανεξάντλητες δυνάμεις και μπορούμε με ενότητα και αλληλεγγύη να χαράξουμε το δρόμο της αντεπίθεσης, απέναντι και στη σκληρή εργοδοσία του κλάδου και στις εχθρικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας μας, από τα αισχρά αντεργατικά νομοσχέδια έως τις βάρβαρες ασφαλιστικές αλλαγές που έχουν γίνει. Να οργανώσουμε τον αγώνα ενάντια στην πολιτική που διαλύει την δημόσια υγεία και προχωράει την ιδιωτικοποίηση της παιδείας. Ενάντια  στη φοροληστεία και τους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας. Ενάντια στην ακρίβεια που καταπίνει το εισόδημα μας  έως το νέο κύμα ενεργειακής φτώχειας που έρχεται με « χρωματιστά» τιμολόγια. Ενάντια στην πολιτική του κέρδους και του «πάμε και όπου βγει».

Ανοίγουμε και πάλι το μέτωπο πάλης των Συλλογικών Συμβάσεων

  • Σταθερή δουλειά με 8ωρο – 5ήμερο- 40ωρο για όλο τον κλάδο / Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς /Ημέρες ανάπαυσης συνεχόμενες/ Καμία διευθέτηση του ημερήσιου και του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας / Καθορισμός καθηκόντων κάθε ειδικότητας / Ελάχιστη σύνθεση προσωπικού / Ανώτατο όριο καθαρισμού δωματίων για τις καμαριέρες 
  • Αυξήσεις στους μισθούς
  • Να μπει τέλος στην ομηρία των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, στο σύγχρονο δουλεμπόριο της εργολαβικής εργασίας και την εκμετάλλευση της μαθητείας 
  • Επανένταξη όλων των ειδικοτήτων στα ΒΑΕ ,και των διανομέων, επαναφορά του Εφάπαξ στην 20ετία και μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. 
  • Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. 

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ